HomeElektrično podno grijanjeOprema za kupaonicuElektrični sušači ručnika

Sušači za peškire

Nudeći moderan dizajn i izvrsnu funkcionalnost, Warmup kolekcija električnih sušača peškira je savršen dodatak za kupatilo.
Sušači peškira dostupni su u modelima s jednim prečkom i s više prečki sa različitim obradama. Odaberite idealan sušač za kupatilo ili vlažnu prostoriju.

Sušači za ručnike

Energetski efikasan, tehnologija električne suve toplote


Nema ništa bolje od grijanog peškira nakon osvježavajuće kupke ili tuša, a Warmup asortiman sušača za peškire kombinuje klasični dizajn s našom naprednom tehnologijom električnog grijanja kako bi kupatilu unijeli dašak luksuza.

Dostupni kao opcija s jednom prečkom ili sa više prečki, i u raznim dimenzijama i obradama, Warmup sušači peškira su jednostavni za korištenje i za ugradnju, i idealni za projekte obnove kupatila ili novogradnju. Koristeći naše poznate žice za električno grijanje kako bi dale blagu toplotu za vaše peškire, prečke  koriste tehnologiju suvog grijanja – bez tečnost i stoga ne postoji rizik od curenja.

Energetski učinkovit, tehnologija električne suhe topline
Rebríkové ohrievače

Savremeni britanski dizajn, izrađen od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika klase 304 


Inspirisana klasičnim britanskim stilom, kolekciju sušača za peškire stručno je dizajnirao naš interni tim dizajnera i istraživača i savršeni su za sve teme dizajna kupatila. Proizvode se od najboljeg nerđajućeg čelika s ocjenom 304, što ih čini otpornim na mrlje i koroziju – savršeni za upotrebu u kupatilu.

Sušači ručnika sa jednom prečkom

Sušači peškira sa jednom prečkom

Inspirirani savremenim dizajnom hotela s čistim linijama i vrhunskim završnim obradama, obnovite kupatilo instalirajući jednu ili više naših sušača peškira sa jednom prečkom za tople peškire bez napora.

Sušači ručnika sa više prečki

Sušači peškira sa više prečki

Uredite kupatilo kombinujući funkciju i estetiku s našim sušačima za peškire s više prečki. Nudeći brzo vrijeme zagrijavanja, ovi sušači peškira su dovoljno veliki da brzo ugriju sve peškire za Vašu porodicu.

IP55 – Prikladni za upotrebu u zonama 1 i 2


Naši sušači za peškire mogu se postaviti bilo gdje u zoni 1 i 2 zbog njihove ocjene IP55, što znači da mogu doći u kontakt s vodom bez ikakvih problema. Njihova konstrukcija od nerđajućeg čelika također sprečava eventualnu koroziju uzrokovanu vodom. Uvijek se posavjetujte s kvalifikovanim električarem oko ograničenja zoniranja.

Jednostavno instaliranje i lako upravljanje


Sušače peškira brzo ugrađuje kvalifikovani instalater i garancija je pet godina. Postoje dvije preporučene metode za efikasno upravljanje sušačem za peškire:

  • može se spojiti na krug rasvjete za automatski rad kad je svjetlo uključeno, pod uslovom da je zaštićeno postojećim RCD-om
  • ili se može upravljati nezavisnim prekidačem  koji pruža napajanje na zahtjev.

Moguće je koristiti postojeći termostat za električno podno grijanje za kontrolu sušača peškira, ali to može dovesti do neefikasnog rada, jer će se sušač za peškire zagrijavati prije nego što je potrebno i uključiće se i isključiti jer podno grijanje održava kupatilo na optimalnu temperaturu. Sušači za peškire se ne preporučuju za ugradnju u gips karton jer ova zidna konstrukcija neće pružiti stabilnu podršku. Za povećanu sigurnost, prilikom postavljanja treba omogućiti i razmak od 600 mm između poda i najniže šine.

IP55 - Prikladni za upotrebu u zonama 1 i 2

SUŠAČI PEŠKIRA SA JEDNOM PREČKOM

Warmup sušači za peškire sa jednom prečkom pružaju moderan zaokret ka klasičnom unutrašnjem dizajnu kupatila.

Moderan modularni dizajn

To što imamo malo kupatilo ne znači da moramo kompromitirati stil i funkcionalnost, a naša ponuda sušača peškira sa jednom prečkom savršena je za stvaranje modularnog sistema za nježno grijanje peškira nakon hladnog tuširanja. Koristeći energetski efikasnu tehnologiju električnog grijanja, Warmup sušači za peškire sa jednom prečkom su bez tečnosti i omogućavaju ravnomjernu disperziju toplote uz brzo vrijeme zagrijavanja – odaberite koliko je prečki potrebno za potpunu slobodu dizajna. Preporučuje se da razmak bude 250 mm između svake prečke prilikom postavljanja modularnog dizajna.

Moderan modularni dizajn

Dostupni u dvije stilske opcije

Sušačipeškira sa jednom prečkom pružaju veliku fleksibilnost. Odaberite između naših dvije stilske opcije: Tulsi i Burdock, obije su dostupne u više završnih obrada a razmislite i o postavljanju tri u nizu kako biste stvorili podebljanu, stiliranu tačku u kupatilu.

Tulsi sušač peškira sa jednom okruglom prečkom 

Tulsi prečke odlikuju se lijepim zaobljenim dizajnom, spajajući osjećaj tradicionalnog stila s naprednom tehnologijom. Glatke linije Tulsi asortimana poboljšaće sjaj svakog projekta obnove kupatila.

Burdock sušač peškira sa jednom kvadratnom prečkom

Opcija Burdock stila unosi u kupatilo dašak modernog industrijskog dizajna. Ova kolekcija sušača za peškire koristi četvrtasti dizajn, nudeći snažan geometrijski element koji će biti idealan za savremena kupatila.

Izbor završne obrade

Poliran

Poliran

Odaberite Tulsi ili Burdock sušač u poliranoj završnoj obradi  za izgled visokog sjaja – idealan za upotrebu u kupatilima koje sadrže reflektirajuće zidne pločice i odgovarajuće polirane slavine.

Brušen

Brušen

Izaberite sušač peškira sa brušenom završnom obradom za klasični izgled koji će poboljšati tradicionalniju temu dizajna kupatila ss originalnim arhitektonskim karakteristikama.

Jednostavan za instalaciju i upotrebu

Naši sušači za peškire sa jednom prečkom se brzo  postavljaju u kupatilo od strane kvalifikovanog instalatera, a njima se može upravljati bilo spajanjem na postojeći krug rasvjete u kupaonici zaštićenim preko RCD-a, ili sa posebnim prekidačem.

Svi Warmup sušači za peškire dolaze s pratećim kompletom za montažu koji sadrži sve komponente potrebne za uspješnu prvu instalaciju.

SUŠAČI PEŠKIRA SA VIŠE PREČKI

Savršeni za veće prostorije, naše viseće ljestve za peškire stvaraju upečatljiv fokus za bilo koje kupatilo.

Savršeni za veća kupatila

Prilikom obnove većeg kupatila ili dizajniranja nove vlažne prostorije u sklopu projekta novogradnje, Warmup kolekcija električnih sušača za peškire sa više prečki nudi energetski efikasno, i rješenje za uštedu prostora za grijanje peškira nakon opuštajuće kupke ili tuširanja. Korištenjem napredne tehnologije suvog grijanja, sušači za peškire ne sadrže tečnosti i imaju brzo vrijeme zagrijavanja, što ih čini idealnim za porodična kupatila ili veće vlažne prostorije s visokom potrošnjom.

Savršeni za veće kupaonice

Klasičan dizajn inspiriran sa dvije stilske opcije

Dostupni u dvije stilske opcije, Anis i Hawthorn pružaju izvrsnu funkcionalnost prekrasnog dizajna i u više veličina. Ugradite sušač u stilu ljestvi za peškire sa više prečki u kupatilo kako biste stvorili prostor nadahnut savremenim dizajnom.

Anise sušač ručnika sa više okruglih prečki

Anise sušač peškira sa više okruglih prečki

Anise koristi zaobljeni dizajn prečki, pružajući kupatilu dodir ležerne elegancije. Svojim izgladjenim ravnim linijama, Anis će brzo i efikasno grijati peškire i idealan je za tradicionalnije teme dizajna kupatila.

Hawthorn sušač peškira sa više kvadratnih prečki

Ako je zahtjev za sušačem za peškire sa modernijom ivicom, naš Hawthorn asortiman sušača peškira sa više prečki je savršen izbor. Koristeći dizajniranu prečku u obliku kvadrata, posebno su pogodni za vlažne prostorije modernog izgleda.

Hawthorn sušač ručnika sa više kvadratnih prečki

Odaberite između tri veličine

Sušač za peškire sa 4 prečke

Najmanji od naših sušača za peškire je sa 4 prečke, idealan za manje prostore kao što su kupatila i tuš kabine u jednokrevetoj sobi.

Sušač za peškira sa 6 prečki

Naša opcija sa 6 prečki je savršena za kupatilo srednje veličine. Njegova dodatna širina u upoređenu sa stilom od 4 prečke i 8 prečki, čini ga posebno korisnim za zagrijavanje većih peškira za kupanje.

Sušač za peškire sa 8 prečki

Kao najveći sušač u  kolekciji, sušač za peškire sa 8 prečki je idealan za zagrijavanje više više istovremeno.

Jednostavan za instalaciju i upotrebu

Naši Sušači peškira sa više prečki se brzo ugrađuju u kupatilo od strane kvalifikovanog instalatera i njima se može upravljati bilo spajanjem na postojeći krug rasvjete u kupatilu zaštićenim preko RCD-a, ili sa posebnim prekidačem.

Svi Warmup sušači za peškire dolaze s pratećim kompletom za montažu koji sadrži sve komponente potrebne za uspješnu prvu instalaciju.

Radni napon 230 V AC ±15%, 50 Hz
Sastav Visokokvalitetni nehrđajući čelik kvalitete 304
Komponente Isporučuje se s kompletom za montažu
IP standard IP55
Dužina hladnog kraja (kraj za povezivanje) 3 m
Opcije Dostupno sa jednom prečkom i sa više prečki
Certifikati i oznake accreditations-CE

HTR-1ROBR Tulsi

HTR-1ROPO Tulsi HTR-1SQBR Burdock HTR-1SQPO Burdock
Dužina (mm) 650 650 650 650
Širina (mm) 32 32 40 40
Dubina (mm) 100 100 100 100
Oblik prečke Okrugle Okrugle Kvadratne Kvadratne
Završna obrada Brušeno  Polirano Brušeno  Polirano
Snaga (W) 19 19 19 19
Amperaža (A) 0,08 0,08 0,08 0,08
Otpor (Ω) 2800 2800 2800 2800

HTR-4ROPO 
Anise

HTR-4SQPO 
Hawthorn

HTR-6ROPO 
Anise

HTR-6SQPO 
Hawthorn

HTR-8ROPO 
Anise

HTR-8SQPO 
Hawthorn

Dužina (mm) 500 525 650 650 530 620
Visina (mm) 520 435 600 600 800 912
Dubina (mm) 120 120 120 120 135 120
Broj prečki 4 4 6 6 8 8
Oblik prečke Okrugle Kvadratne Okrugle Kvadratne Okrugle Kvadratne
Završna obrada Polirano Polirano Polirano Polirano Polirano Polirano
Snaga (W) 52 52 90 95 100 115
Amperaža (A) 0,23 0,23 0,39 0,41 0,43 0,50
Otpor (Ω) 1017 1017 588 557 529 460