HomeVanjsko grijanje

Sistemi za otapanje snijega

Warmup obezbjedjuje kvalitetne, energetski efikasne sisteme za otapanje snijega, uz širok asortiman proizvoda da bi udovoljili vašim zahtjevima.

Sistemi za otapanje snijega

Warmup obezbjedjuje kvalitetne, energetski efikasne sisteme za otapanje snijega, uz širok asortiman proizvoda da bi udovoljili vašim zahtjevima.

O Warmup rješenjima za otapanje snijega i zaštitu od smrzavanja

Mi nudimo selekciju kablova za otapanje snijega koji griju prilazne staze i sav beton ili pločnike oko vašeg doma, kao i krov, a isto tako i rešenja zaštite od smrzavanja oluka i cijevi. Ali sa Warmup proizvodima za otapanje snijega i rešenjima za odmrzavanje, možete povećati sigurnost i udobnost održavajući vaše kuće, zgrade, prilazne puteve i staze bez snijega i zaštićene od smrzavanja sa našim širokim asortimanom proizvoda za vanjsko grijanje.

Kablovi za otapanje snijega

Eliminišite opasan led i nanos snijega i imajte prilaze bez leda uz naš asortiman kablova za otapanje snijega.

Samoregulirajući kabal

Warmup samoregulišući kabl je izuzetan za odledjivanja krovova, oluka i ispusta.

Kabal za grijanje cijevi

Warmup linija kablova za grijanje cijevi nudi grijanje za metalne i plastične cijevi

Kontroleri
i senzori

Kontroleri i senzori

Raspon regulatora temperature i senzora za maksimiziranje energetske efikasnosti sistema za odmrzavanje snijega. Idealno za primjenu na tlu, krovu i olucima.

Primjene za topljenje snijega i odleđivanje

Warmup kablovi za topljenje snijega su predvidjeni za razne vrste primjene. Nudimo izbor kablova za topljenje snijega koji zagrijavaju saobraćajnice, staze, stepenice, terase, krovove, oluke i vodovodne cijevi, sprečavajući stvaranje opasnog leda, zamrzavanja i gomilanje snijega.

Grijani prilazi

Zimi, snijeg i led prijete vašoj sigurnosti i predstavljaju glavni problem koji može izazvati opasnosti klizanja kako za ljude tako i za vozila. Ne trošite svoje vrijeme čisteći vaše pločnike i krov dok pokušavate da odete na posao ili samo uživajte radeći nešto drugo.

Pročitaj više >

Zaštita za krovove i oluke

Krov i oluci mogu se ozbiljno oštetiti nakupljanjem leda. Ovi se problemi mogu izbjeći korištenjem Warmupovih rješenja za odmrzavanje krova.

Pročitaj više >

Grijanje cijevi

U vrlo hladnim uslovima, sama toplotna izolacija nije dovoljna da zaštiti cijevi od smrzavanja.  Warmup sistemi za grijanje cijevi štite cijevi za vodu, sisteme za zalivanje i kanalizaciju od mraza u teškim zimskim uslovima.

Pročitaj više >

Prednosti sistema topljenja snijega i zaštitu od smrzavanja

Z

Uštede

Sistemi su isplativiji na duže staze od kontinuiranog bacanja i uklanjanja soli, i smanjuje otpade pri čemu se produžava i vijek cementa.

Z

Dodana vrjiednost

Warmup sistem za otapanje snijega ili zaštitu od smrzavanja može produžiti vijek trajanja krovova, cijevi i pločnika tako što se eliminiše upotreba soli i hemikalija, i oštećenja od pribora za čišćenje.

Z

Pametno ulaganje

Instaliranje Warmup sistema za otapanje snijega je odlična investicija koja može povećati vrijednost vaše kuće. To je rješenje na duge staze da vaši pločnici, krovovi i cijevi budu bez snijega i leda, čime se povećava vrijednost vaše imovine.

Z

Nema potrebe za mašinskom sobom

Nema potrebe da odvajate prostor ili prostoriju u vašoj kući/garaži za opremu. Sistem koristi mali zidni kontroler temperature i senzor koji se montira na pločnik/krov.

Z

Energetska efikasnost

Sistem za otapanje snijega rade zajedno sa uredjajem koji se automatski aktivira (kontroleri temperature) koji će pokrenuti sistem kad osjeti padavine i niske temperature. Ovi kontroleri obezbjedjuju da je sistem aktivan samo tokom korisnog perioda i smanjuje nepotrebnu potrošnju energije.

Zagrijani prilazi, stepeništa i terase

Sniježne zime mogu biti bolne, pogotovu kad morate čistiti lopatom i posipati sol po vašem prilaznom putu, vrtu, stazama, i stepenicama i to izgleda kao da tom poslu nema kraja. Ali sa Warmup proizvodima za otapanje snijega i rešenjima za odmrzavanje, možete udobno boraviti u svom domu i pustiti da pločnik obavlja posao umjesto vas.

Mi nudimo selekciju kablova za otapanje snijega koji griju prilazne staze i sav beton ili pločnike oko vašeg doma, sprečavajući gomilanje leda i snijega. Sistem je dostupan u dvije verzije, jedna za beton i pločnike a druga za asfalt.

Zaštita za krovove i oluke

Krov i oluci mogu biti teško oštećeni nakupljenim ledom. Naslage leda i ledenice se stvaraju kad se nagomilan snijeg na krovu topi i smrzava na nadstrešnicama i olucima tokom večeri. Ciklus se nastavlja i led se neprestano nakuplja i raste, što sprečava otopljen snijeg da pravilno ode. S vremenom se stvaraju ledenice, i potencijalno dobijamo i oštećenje konstrukcije i sigurnosne probleme.

Warmup nudi sistem za otapanje snijega sa krova i oluka koji obezbjedjuje zaštitu i pomaže sprečavanju stvaranja ledenica i naslaga leda na privatnim objektima, apartmanima, vilama i porodičnim kućama. Grejni kabal za krov i oluk održava kontinuiran put za snijeg koji se topi sa krova u odvod sa krova kroz oluk i ispust. Sistem je dostupan u dvije verzije: samoregulišući kabl (W20SR) i kabl odredjene konstantne snage (W25SM).

Grijanje cijevi

U vrlo hladnim uslovima, sama toplotna izolacija ne može u potpunosti zaštititi cijevi od smrzavanja. Sistemi zaštite od smrzavanja štite vodovodne cijevi, protivpožarne mreže, sistem prskanja i kanalizacione cijevi od mraza u teškim zimskim uslovima. Ne treba puno da se smrznu cijevi za vodu u kući ili vrtu, što može dovesti do skupih popravki ili čak oštećenja vode.

S našim sistemima zaštite od smrzavanja cijevi osiguravamo da čak i tokom prelaznog razdoblja u proljeće i jesen, kada nagli mraz i dalje može nanijeti štetu budete bez brige. Warmup kablovi za zaštitu od smrzavanja cijevi dizajnirani su za zaštitu vodovodnih cijevi od metala ili plastike koje su osjetljive na mraz. Naš asortiman kablova za zaštitu od smrzavanja uključuje samoregulišući kabl od 20 W/m (W20SR) i samolimitirajući kabl sa konstantnom snagom 10 W/m (W10FP).

Koliko košta sistem?

Troškovi uključeni u nabavku sistema za topljenje snijega povezani su s troškovima stvarnog sistema i instalacije koje variraju zavisno od veličine i opsega projekta.

Besplatna ponuda >

Gdje kupiti Warmup sisteme?

Pronađite najbližu trgovinu za kupovinu naših proizvoda od naših ovlašćenih trgovaca. Nakon kupovine kontaktirajte nas kako biste dogovorili instalaciju ili pronašli instalatera.

Pronadjite distributera >

Ko će instalirati sistem?

Možemo preporučiti kvalifikovanog električara ili vodoinstalatera da instalira naše proizvode. Uvijek nastojimo ponuditi najbolju uslugu, garancije i podršku za proces instalacije.

Kontaktirajte nas >