HomeElektrično podno grijanjeGrijaći kablovi

Grijaći kablovi

Warmup asortiman grijaćih kablova uključuje sisteme za novogradnju i obnovu, od direktnog grijanja do sistema koji generišu veću toplotnu inerciju.

Pošaljite upit ❯

Da biste dobili ponudu za vaš projekat molimo vas da popunite obrazac. Ili nam možete uvijek putem e-pošte poslati upit sa svim detaljima projekta, ili bilo koje drugo pitanje.

Pronadjite distributera ❯

Tražite distributera ili instalatera? Kontaktirajte nas i preporučićemo vam najbližu trgovinu ili dostupnog instalatera za vaš projekat.

Kablovi za električno podno grijanje

Grijaći kablovi se mogu ugraditi direktno na ili u podlogu. Oni pružaju veliku fleksibilnost pri dizajniranju nacrta jer se mogu postaviti oko fiksnih objekata i arhitektonskih oblika, što ih čini savršenim rješenjem za podno grijanje za kupatila i sobe nepravilnog oblika.

Razmak kablova može se mijenjati zavisno od potrebne toplotne snage (W/m²). Asortiman Warmupovih grijaćih kablova uključuje WIS i DWS sisteme grijanja i DCM-PRO sistem koji ima grijaći kabl s pratećom protivkorozivnom membranom.

DCM-Pro sustav

Osobine i prednosti

  • Jedan priključak za bržu instalaciju
  • Sistemi za sve vrste podnih obloga
  • Svi sistemi su dvožilni sa integrisanim uzemljenjem što osigurava povećanu sigurnost
DCM-Pro sustav

Asortiman Warmup grijaćih kablova

Warmup grijaći kablovi imaju različite primjene. Dok je WIS grijaći kabl sistem dizajniran za ugradnju u sloj košuljice, sistemi DCM-Pro i DWS grijaći kabl dizajnirani su za instaliranje direktno prije završnog poda.

WIS grijaći kabl je sistem koji ćete izabrati za novogradnju. Instalacija može djelovati kao akumulator topline, polako oslobađajući toplotu na pod. Tu je visoka toplotna inercija, tako da je u dobro izolovanim kućama moguće iskoristiti povoljniju noćnu tarifu za električnu energiju.

DCM-Pro sistem je inovativni, novi Warmup sistem koji omogućuje brzu i jednostavnu instalaciju, štedeći vrijeme i troškove. Sistem odgovara svim vrstama poda i štiti podne obloge od sezonskih promjena koje mogu uzrokovati pukotine u završnom podu.

Grijaći kabl DWS namijenjen je za ugradnju ispod keramičkih ili kamenih podova. Obično se koristi umjesto grijaćih mreža u malim i prostorima nepravilnog oblika.

WIS grijaći kabel

WIS grijaći kabl dizajniran je za ugradnju u sloj betonske košuljice i pogodan je za gotovo svaku vrstu poda.

Pročitaj više >

DWS grijaći kabel

DWS je fleksibilan i čvrst grijaći kabel idealan za nepravilne oblike prostorija i površine sa puno fiksnih elemenata.

Pročitaj više >

DCM-PRO sustav

DCM-PRO je odvojeni sistem grijanja dizajniran za brzu ugradnju u svim područjima, a idealan ispod pločica.

Pročitaj više >

Koji grijaći kabl je najbolji?

Bez obzira na završnu obradu poda, tip podloge ili veličinu projekta, postoji električni kabl za podno grijanje prikladan za sve zahtjeve.

DWS grijaći kabel

Vrsta završnog poda i podloge 

DWS grijaći kabl je idealan za korištenje s kamenim i keramičkim podnim oblogama i može se postaviti na izolacione ploče preko betonskih podova.

Ako se kao dio građevinskog projekta koristi betonska košuljica, WIS grijaći kabl je posebno dizajniran za ugradnju u betonsku košuljicu i može se koristiti s velikim brojem podnih obloga.

DCM-PRO sistem je savršeni grijač koji se koristi sa završnim slojevima keramike. To je odvojeni sistem grijanja koji koristi membranu protiv pukotina na koju se postavlja grijaći kabl.

DWS grijaći kabel

Konstrukcija poda

Grijaći kablovi nude niskoprofilno rješenje podnog grijanja koje neće značajno povećati visinu poda.

Sistem DWS je najtanji grijaći kabl na tržištu, samo 1,8 mm, što ga čini “nevidljivim” sistemom grijanja koji se može ugraditi unutar sloja mase za izravnavanje ili ljepila za pločice. WIS kabel ima nešto deblju širinu od 6 mm, ali se ugrađuje direktno u betonsku podlogu, tako da nema uticaja na podnu konstrukciju, dok DCM-PRO ima dubinu sistema od 5,5 mm. Svi grijaći kablovi trebaju biti instalirani zajedno s odgovarajućim izolacionim materijalima kao što su izolacione ploče, koje povećavaju energetsku efikasnost sistema.

 

Vrste prostorije

Grijaći kablovi se preporučuju za prostorije nepravilnog oblika i prostorije sa fiksnim objektima poput kupatila. Kablovi se mogu polagati na podlogu bez obzira na raspored koji je najprikladniji za to područje, lagano ih savijati oko uglova i fiksnih objekata kao što su kade i tuš kabine.

Zbog svoje toplotne inercije, WIS grijaći kabl je idealan za nove konstrukcije. Međutim, ako instalirate podno grijanje u prostorije pravilnog oblika i otvorenog tipa, naše mreže za električno podno grijanje mogu ponuditi lakše rješenje.

Instalacija

Grijaći kablovi olakšavaju brzo postavljanje i mogu se ugraditi bez potrebe za specijalnim alatom.

WIS grijaći kabl se mora postaviti  50 mm u podnu betonsku košuljicu. Kabl mora biti pričvršćen na podlogu pomoću pratećih metalnih traka za pričvršćivanje koje drže kabl na mjestu prije nego se cementna košuljica prelije.

instalacija grijaći kabeli

Za ugradnju DWS grijaćeg kabla jednostavno premažite pod prajmerom i označite raspored kablova prije postavljanja kabla gdje planirate, i samo ga zalijepite na željeno mjesto. Uvijek vodite računa da razmak između kablova bude najmanje 50 mm. Kabl se može prekriti tankim slojem mase za izravnavanje ili ljepilom za pločice prije pokrivanja odabranim završnim podom.

Zahvaljujući samoljepljivoj podlozi, DCM-PRO  membranska spojnica se može brzo i lako pričvrstiti na podlogu. Udubljenja membrane djeluju kao put za DCM-PRO grijaći kabl, jednostavno stavite kabl u udubljenje, zadržavajući minimalnu udaljenost od 60 mm između kablova. Nakon završetka, jednostavno pokrijte samonivelirajućim sredstvom ili ljepilom za pločice.