HomeElektrično podno grijanjePodna izolacija

Podna izolacija

Korištenje toplotne izolacije s električnim podnim grijanjem značajno smanjuje vrijeme zagrijavanja i tekuće troškove.

Zašto instalirati podnu izolaciju?

Sistemi podnog grijanja zagrijavaju sobu mnogo brže od tradicionalnog centralnog grijanja radijatorima i zahtijevaju manje energije za to. Da bi sistem grijanja bio još efikasniji i da biste uštedjeli još više novca na računima za energiju, preporučujemo instalaciju izolacije uz sistem podnog grijanja.

Podna izolacija je važna u smanjenju gubitka toplote i takođe ubrzava vrijeme zagrijavanja sistema podnog grijanja.

Benefiti podne izolacije

Warmup izolacija drastično smanjuje gubitak toplote, zadržavajući toplotu u prostoriji, štedeći i potrošnju energije i novac. Kako se grijač zagrijava na optimalnu temperaturu, izolacija pojačava ovu toplotu i brzo je raspoređuje u prostoriju.

Veća energetska efikasnost

Vjerujemo da je deblja izolacija ispod grijača u podu i veća energetska efikasnost, ali dublja izolacija će uticati na visinu poda. Warmup proizvodi izolacije dolaze u raznim debljinama i veličinama kako biste dobili optimalno rješenje za vaš projekt u cilju sprečavanja trošenja energije.

Pogodna za sve podloge

Naši proizvodi za električnu i vodenu izolaciju prikladni su za korištenje sa svim podlogama i mogu se koristiti sa svim završnim podovima. Neki sistemi podnog grijanja zahtijevaju specifičnu kombinaciju izolacije i pribora za uspješno rješenje grijanja. U nastavku potražite pojedinosti o tim proizvodima.

Za upotrebu na svakom projektu

Svi naši izolacionii proizvodi mogu se instalirati u novogradnji ili projektima obnove. Za korištenje u starijim objektima s visokim nivoom gubitka toplote, grijač s izolacijom možda neće isporučiti potreban toplotni učinak za optimalnu udobnost. Preporučujemo implementaciju proračuna gubitka toplote kao dio vašeg projekta.

Asortiman izolacije

Warmup ima različite vrste podnih izolacija pogodnih za primjenu s našim sistemima podnog grijanja. Ako planirate koristiti drugu vrstu izolacije, molimo vas da provjerite glavne toplotne karakteristike i kompatibilnost s podnim grijanjem. Naš asortiman izolacionih proizvoda povećava energetsku efikasnost  i vrijeme odgovora električnih sistema podnog grijanja. U nastavku saznajte više o jedinstvenim osobinama svakog proizvoda:

Ploče obložene cementom

Izolaciona ploča izrađena od ekstrudiranog polistirena, obostrano obložena staklenom mrežicom ugrađenom u tanki sloj cementnog polimernog maltera.

Neobložene ploče

Vodootporna izolaciona ploča izrađena od ekstrudiranog polistirena. Grijaći kablovi ne mogu se instalirati u direktnom kontaktu s pločom.

Meka izolacija

Izolirana podloga je tanka izolacija od polistirena s efikasnim akustičkim svojstvima kako bi se smanjila buka.

Dupla prekrivka

Dizajnirana za upotrebu sa WLFH sustavom folije. Obezbjedjuje glatku i ravnu podlogu za mekane i fleksibilne podove kao što su tepih i vinil.