Troškovi podnog grijanja

Warmup sistemi podnog grijanja nude čistiji, brži i energetski i ekonomičniji način grijanja vašeg doma. Saznajte više o svim troškovima vezanim za podno grijanje.

Koliko košta podno grijanje?

Warmup sistemi podnog grijanja, troškovi instalacije i puštanja u rad razlikuju se zavisno od veličine i opsega projekta, željenoj izlaznoj toploti i dnevnoj / sezonskoj upotrebi sistema. U nastavku saznajte više o troškovima podnog grijanja koji se sastoje od troškova sistema grijanja, procijenjenih troškova ugradnje i tekućih troškova.

Cijena sistema

Nudimo niz električnih sistema podnog grijanja po različitim cijenama. Saznajte više o tome što trebate uzeti u obzir pri odabiru vašeg sistema u nastavku.

Troškovi instalacije

Bilo koji projekt podnog grijanja uključuje i troškove instalacije sistema. Više saznajte ovdje.

Troškovi

Podno grijanje može ponuditi znatno nižu cijenu rada u upoređenju s tradicionalnim centralnim grijanjem. Saznajte više o tekućim troškovima ovdje.

Troškovi sistema podnog grijanja

Nudimo niz sistema električnog podnog grijanja pogodnih za širok spektar projekata i pozicioniranih u različiti rang cijena.

Warmup istraživanje i razvoj podnog grijanja u trajanju od 25 godina, doveli su nas do stvaranja pravog sistema za posebne zahtjeve, bilo da se obnavlja kupatilo ili gradi kuća. Saznajte više o sistemima u nastavku.

Vrsta podloge i završna podne obloge projekta takođe na kraju govore o tome koji je sistemodgovarajući. Da biste utvrdili koji je sistem najbolji za projekt, pročitajte naš vodič za podne obloge.

Bez obzira instalirate li SPM sistem grijanja ispod popločanog poda ili koristite DCM-PRO sistem u dnevnom boravku, svi naši električni sistemi imaju konkurentne cijene i savršeni su za upotrebu u bilo kojoj kući.

Primjer cijene našeg DWS kabla za grijanje u instalaciji kupatila površine 4 m² s pratećom izolacijom i Warmup termostatom za veću efikasnost grijanja je oko 450 € + PDV, otprilike isto košta i nova samostojeća kada. Za veći prostor koji zahtijeva 10 m² SPM grijaće mreže, okvirna cijena bi bila oko 800 € + PDV, uključujući izolacijske ploče i termostat za kontrolu sistema.

Zatražite nam ponudu za projekt kako bi brzo dobili detaljnu ponudu. U ovoj ponudi će se uzeti u obzir detalji veličine poda, završnog poda i upotrebe.

Pošaljite upit

Troškovi instalacije

Cijena instaliranja sistema zavisi o toga koji instalater, graditelj, klesar, vodoinstalater ili električar angažovan za projekt i te cijene mogu varirati od regije do regije i od trgovca do trgovca. Međutim, ako je na primjer u procesu obnove kupatila, naknada za instalaciju sistema, jer se zamjenjuju podne pločice, često je zanemariva.

Prijedlog cijene za rad majstora od oko 200-300 € dnevno, bio bi fer i većina naših sistema može se instalirati u sobi, od početka do kraja, za otprilike 1 do 1,5 dana. To nam daje opštu procjenu od oko 400 € za ugradnju sistema podnog grijanja.

Uvjerite se da je instalater sposoban, kvalifikovan stručnjak sa iskustvom u ugradnji električnog podnog grijanja.

Troškovi

Električno podno grijanje je donosi znatno niže troškove rada u upoređenju s tradicionalnim centralnim grijanjem. To je zato što sistemi podnog grijanja nude puno brže vrijeme zagrijavanja od sistema temeljenog na centralnom grijanju, a istovremeno rade na nižim temperaturama i proizvode isti nivo toplote u sobi.

Tekući troškovi mogu se razlikovati zavisno od dizajna kuće, koliko je dobro izolovana, koja se tarifa energije koristi te kako se kontroliše i nadzire sistem grijanja.

Pogledajte tablicu podataka o tekućim troškovima u nastavku za primjere ovih tekućih troškova da biste dobili uvid u to koliko novca možete uštedjeti instaliranjem grijanja Warmup.

Tablica s informacijama o troškovima

Za ove brojke koristili smo procijenjenu cijenu energije od 0,0797 € / kWh, koristeći sistem grijanja 4 mjeseci (120 dana) tokom hladnijih mjeseci u godini na 10 mm Warmup izolacionoj ploči.

Prosječni trošak rada nakon početnog razdoblja zagrijavanja je 0,00538 €/m²/h.

Imajte na umu da se tablica u nastavku ne odnosi na kontinuirani rad sistema grijanja kao što je WIS grijaći kabl.

VRSTA PROSTORIJE GRIJANO PODRUČJE VRIJEME RADA PRIJE PODNE VRIJEME RADA POSLIJE PODNE ZIMSKI TROŠKOVI
KUPATILO 4 m² 2 sati 1 sati 7,75 €
KUHINJA 5 m² 1 sati 2 sati 9,69 €
DNEVNA SOBA 15 m² 0 sati 3 sati 29,06 €

Smanjite utrošak energije pametnim termostatom

Pametni termostat Warmup igra presudnu ulogu u smanjenju tekućih troškova grijanja. Naš tehnološki unaprijedjeni 4iE WiFi termostat sprečava gubitak energije, osiguravajući da sistem grijanja radi samo kad je to potrebno. Takođe nudi daljinski pristup i nadzor energije. Korištenje 4iE s povezanim aplikacijama za pametni telefon može uštedjeti na godišnjim računima za energiju.

Povećajte vrijeme zagrijavanja i smanjite gubitak toplote pomoću izolacije

Raspon toplotnih izolacionih ploča je od presudne važnosti kod snižavanja tekućih troškova električnog podnog grijanja. Pravilna izolacija poda izolacionim pločama može znatno ubrzati vrijeme zagrijavanja sistema, smanjujući ukupni trošak rada podnog grijanja za čak 50%.

Research and housing Monitor

Naš istraživački i razvojni centar

Usredotočenost kompanije Warmup na istraživanje i razvoj garantuje kontinuirano napredne električne sisteme podnog grijanja koji pružaju maksimalnu energiju i isplativost.

Sa preko 25 godina stručnosti i inovacija u grijanju domova širom svijeta, Warmupov istraživački centar testira i unapređuje naše postojeće proizvode i razvija nove ideje kako grijanje kuće učiniti jeftinijim i čistijim za okolinu. Program nadgledanja stambenog prostora nakon useljenja, predviđa buduću potrošnju energije i prateće troškove, radeći na tome da se postigne bolja ponuda troškova podnog grijanja.