HomeElektrično podno grijanjeGrijaće mreže

Grijaće mreže

Savršene za renoviranje, grijaće mreže pružaju toplotu kroz cijelu prostoriju i daju sasvim novo značenje grijanju i udobnosti.

Pošaljite upit ❯

Da biste dobili ponudu za vaš projekat molimo vas da popunite obrazac. Ili nam možete uvijek putem e-pošte poslati upit sa svim detaljima projekta, ili bilo koje drugo pitanje.

Pronadjite distributera ❯

Tražite distributera ili instalatera? Kontaktirajte nas i preporučićemo vam najbližu trgovinu ili dostupnog instalatera za vaš projekat.

Mreže za električno podno grijanje

Grijaće mreže se sastoje od čvrstih grijaćih kablova pričvršćenih na mrežu, što omogućuje brzu i praktičnu ugradnju sistema podnog grijanja. Asortiman Warmupovih grijaćih mreža uključuje SPM i PVC sisteme grijanja i WLFH grijaću foliju. Sistemi se odlikuju tankim, dvožilnim grijaćim elementima i niskoprofilnim dizajnom, što znači da neće imati nikakvog uticaja na visinu poda.

Mreže za električno podno grijanje

Osobine i prednosti

  • Brzo vrijeme zagrijavanja
  • Jedan priključak za bržu instalaciju
  • Idealno za renoviranja gdje je visina poda ograničena
  • Sistemi za sve vrste podnih obloga
  • Svi sistemi su dvožilni sa integrisanim uzemljenjem što osigurava povećanu sigurnost
Mreže za električno podno grijanje

Koja grijaća mreža je najbolja?

Savršena grijaća mreža za podno grijanje zavisi od nekoliko varijabili kao što su koji je završni sloj poda, veličina i gubitak toplote prostorije u kojoj se sistem instalira, te vrsta projekta.

SPM grijaća mreža

SPM grijaća mreža (ili StickyMat) ima ultra-tanku 1,8 mm žicu za grijanje koja je unaprijed rasporedjena i pričvršćena na ljepljivu mrežu koja se jednostavno može postaviti na pod.

Pročitaj više >

PVC grijaća mreža

Sistem PVC grijaće mreže je idealan za instalaciju unutar jednostavnih oblika prostorija, gdje mrežu širine 0,5m možete brzo postaviti u paralelnim linijama na pod.

Pročitaj više >

WLFH grijaća folija

Sistem grijanja folijom je idealan za instalaciju ispod mekih podnih obloga ili plutajućih podova. Ne zahtjeva košuljicu niti samoniveliranje.

Pročitaj više >

Grijaća mreža za zid StickyMat 3D

Kada se koristi u kombinaciji sa Warmup podnim grijanjem, StickyMat 3D sistem je idealan za stvaranje osjećaja toplote u kupatilu od 360°.

Pročitaj više >

Vrste podnih obloga

Asortiman Warmupovih grijaćih mreža čini grijanje kuće intuitivnim i jednostavnim, bez obzira na vrstu poda.

SPM i PVC grijaće mreže mogu se koristiti uz široku lepezu podnih obloga, uključujući drvo, vinil, pločice ili tepihe. Uvijek provjerite s dobavljačem podnih obloga da je odabrana podna obloga kompatibilna s podnim grijanjem.

Vrste podnih obloga

Grijaća folija WLFH posebno je dizajnirana za ugradnju s plutajućim podnim oblogama kao što su laminat i drvo. Ako se grijaća folija koristi sa mekšom podnom oblogom poput tepiha, sistem mora biti postavljen uz sistem duple prekrivke. Ovo djeluje kao stabilna podloga na koju se postavlja završni pod, štiteći sistem od prekomjerne težine.

Vrste podnih obloga

Snaga i grijana površina

Grijaće mreže su dostupne u rasponu odgovarajućih veličina. Širina grijaćih mreža  je 500 mm i mogu se naručiti u trakama koje pokrivaju prostor od 1 m² do 15 m² (grijaća folija je  dostupna do veličine od 12 m²).

Grijaće mreže mogu se koristiti kao primarni ili sekundarni izvor toplote. One su takođe dostupne u dvije različite varijante snage; 150 W/m² i 200 W/m² – varijanta veće snage ubrzava vrijeme zagrijavanja u prostorima visokih gubitaka toplote.

Preporučuje se upotreba toplotne izolacije s električnom podnom grijanjem, te da se sprovede proračun gubitka toplote kako bi se utvrdili tačni zahtjevi za grijanje za svaki projekat.

Saznajte više o efektima grijanja >

Podna konstrukcija i tip sobe

Mreže za električno podno grijanje nude niskoprofilno rješenje grijanja koje u gradnji neće imati nikakvog uticaja na visinu poda.

Mreže imaju ultra tanku grejnu žicu i dubina sistema od samo 2 do 4 mm. I SPM i PVC grijaće mreže se mogu instalirati unutar sloja ljepila za pločice ili mase za izravnavanje, što ga čini zaista “nevidljivim” grijačem poda dok se grijaća folija mora instalirati s našom izolirajućom podlogom, a u nekim slučajevima i sistemom duple prekrivke, čime se postiže nešto deblji sloj poda.

Grijaće mreže su idealne za prostorije pravilnog oblika, a ako instalirate podno grijanje u području nepravilnijeg oblika, jedan od naših sistema grijaćih kablova može biti prikladniji.

Pogledajte vrste prostorija >

Instalacija

Instalacija

Električne grijaće mreže osiguravaju brzo vrijeme instalacije, omogućujući brzo i bezbrižno uživanje u prednostima podnog grijanja.

Grijaća folija nudi ‘suvu’ instalaciju, bez upotrebe ljepila ili sredstva za izravnavanje. Može se jednostavno postaviti na prikladno izolovanu podlogu prije nego što se pokrije završnom podnom oblogom.

Sistem SPM mrežica ima ugrađenu samoljepljivu traku osjetljivu na pritisak koja povezuje mrežu za podlogu. Sistem se tada obično prekriva tankim slojem ljepila za pločice ili mase za izravnavanje prije postavljanja podne obloge.

Instalacija